zondag 2 december 2012

Het naai-atelier van Aaltje Geijsendorpher

Aaltje Clasina Geijsendorpher
Dit is een oproep Betty Radstok. Zij heeft wat foto's van het naai-atelier van haar oudtante Aaltje Clasina Geijsendorpher (1906-1959), dochter van Willem Frederik Geijsendorpher en Aaltje van Scherpenzeel.. Dat naai-atelier was te vinden op de hoek Laanstraat / Oranjestraat in Baarn. Het adres was Laanstraat 33.


Hieronder een foto van wat dames die buiten de winkel staan. Zeer waarschijnlijk zijn dit personeelsleden van het winkeltje. Betty weet het volgende over de foto:

Links staand is Hennie, gehuwd met Henk Bos (niet zeker of zij dit is), daarnaast Marie (Miep) Geijsendorpher, nichtje van Aaltje Clasina Geijsendorpher, zij was een dochter van broer Evert Marinus Geijsendorpher. Daarnaast staat Aaltje Clasina Geijsendorpher zelf. De dame daarnaast is onbekend en rechts is Bep te zien. Zij was getrouwd met Van der Neut. Wie de zittende personen zijn is niet bekend.

Dames bij het naai-atelier van Aaltje Clasina Geijsendorpher op de hoek Laanstraat / Oranjestraat
Hetzelfde plekje in 2010
Op de foto hieronder staat links Marie (Miep) Geijsendorpher, hetzelfde meisje als op de eerste foto. Rechts zit Jos Stor. Stor is niet haar meisjesnaam. De overige meisjes zijn onbekend.

Personeelsleden van naai-atelier Geijsendorpher
Ik ben heel erg benieuwd of er nog mensen zijn die zich het naai-atelier kunnen herinneren. Misschien zijn er zelfs mensen die de meisjes herkennen. Laat het alstublieft weten!

Als toetje dan nog een prachtige foto van alle kinderen Geijsendorpher, de broers en zussen van Aaltje dus.

Francois Evert, Maria, Willem Frederik, Evert Marinus, Aaltje Clasina, Gerardus Helenus en Karel Geijsendorpher
Wilt u meer weten over de familie Geijsendorpher? Neem dan eens een kijkje op Betty's website. Klik hier.

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter.