vrijdag 2 augustus 2013

Gezocht: jeugdfoto's Lambertus Prinsen

Lambertus Prinsen
(1914-1979)
Dhr. L. Prinsen uit Amersfoort heeft me verzocht een oproep te plaatsen. Op 9 februari 2014 zou zijn vader, Lambertus Prinsen 100 jaar oud worden. Voor die gelegenheid wil hij graag en bescheiden fotoalbum met wat verhalen willen samenstellen. Dhr. Prinsen jr. is daarom op zoek naar jeugdfoto's van zijn vader en hoopt door deze oproep aan foto's te komen.

Lambertus Prinsen werd geboren op 9 februari 1914 als zoon van schilder Jan Prinsen en Gezina Wilhelmina Dijs. Hij groeide op in de Burgemeester Penstraat in Baarn. Hij was tijdens zijn jeugd lid van voetbalvereniging TOV en de jeugdvereniging van de hervormde Pauluskerk op de Brink. Hij ging naar de hervormde school aan de Spoorstraat, later werd dat de P.V. Astroschool.

Op 18 oktober 1940 trad hij in het huwelijk met Hendrika Dijs (1909-2002), dochter van Elbert Dijs en Hendrika Florijn. Uit het huwelijk werden twee kinderen geboren (Bert en Riek). Het gezin woonde op de Heemskerklaan 34 in Baarn. Lambertus was bouwkundig ambtenaar van beroep. Op 2 november 1979 overleed Lambertus. Hij werd begraven op de nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan in Baarn.

Dhr. Prinsen jr. uit Amersfoort zou zich heel erg verheugen als hij jeugdfoto's van zijn vader zou kunnen ontvangen. Heeft u foto's? Laat het ons alstublieft weten.

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten