donderdag 3 oktober 2013

Dienstmeisjes van Adriaan Boer

Fotograaf Adriaan Boer (1875-1940)
Nee, deze meisjes waren niet in dienst bij Adriaan Boer, maar zijn gefotografeerd door hem. Adriaan Boer werd op 11 maart 1875 geboren in Rotterdam, waar hij tot 1892 als fotograaf werkte. Daarna ging hij naar Nijkerk waar hij tot 1897 werkte en kwam toen naar Baarn. Zijn studio was te vinden in de Teding van Berkhoutstraat. In 1912 vertrok hij naar Bloemendaal waar hij ook directeur werd van een uitgeverij. Hij werkte ook samen met zijn moeder en zus in een fotostudio in Amersfoort. In onze beeldbank zijn wat foto's van zijn studio en huis te vinden in de Teding van Berkhoutstraat. Klik hier, hier, hier.

Op 24-4-1940 stierf Adriaan Boer in Bloemendaal. In zijn Baarnse tijd maakte hij ontzettend veel portretfoto's. Veel daarvan zijn te bewonderen in de collectie van gahetna.nl. Klik hier om deze collectie te bekijken.

Hieronder heb ik wat foto's van zijn hand geplaatst van dienstmeisjes. Geen idee wie deze meisjes zijn, maar grote kans dat ze uit Baarn kwamen. Zijn ze niet prachtig om te zien?Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen