zondag 18 november 2012

Groenegraf.nl vanaf nu Stichting Groenegraf.nl


Groot nieuws! Groenegraf.nl is nu Stichting Groenegraf.nl.

Al langer liep ik met de gedachte. De verzameling beeldmateriaal en informatie op onze site groeit en groeit. Steeds meer mensen helpen om informatie en beeldmateriaal te verzamelen en via onze site te delen met de wereld. Langzaamaan wordt het tijd om het allemaal wat meer handen en voeten te geven. Daarom heb ik besloten om de verzameling en onze activiteiten onder te brengen in Stichting Groenegraf.nl.

Het succes van het boekje Baarnaars en Barinezen gaf het startsignaal. Het was de bedoeling om het boekje tegen kostprijs te verkopen, maar door de grote vraag is de verwachte oplage van 50 stuks vertienvoudigd naar 500 stuks. En die oplage is inmiddels compleet uitverkocht. De opdracht tot het drukken van nog eens 150 stuks ligt al bij Drukkerij Bakker Baarn. Door de hogere oplage dalen de productiekosten per boekje en blijft er geld over. Dat geld is nu gebruikt om Stichting Groenegraf.nl op te richten en een startbedrag op de rekening van de stichting te deponeren.

Op 5 november j.l. is de oprichtingsakte bij de notaris ondertekend. De doelstelling van de stichting is als volgt:

Het naspeuren en optekenen van de geschiedenis van Baarn en omstreken 
en het verspreiden van kennis met betrekking tot de geschiedenis 
van Baarn en omstreken door middel van een (eigen) website, 
het uitgeven van (informatieve) boeken en overige publicaties.

Ik geloof dat door het oprichten van de stichting onze activiteiten een extra impuls kunnen krijgen. Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met digitaliseren van oude foto's, krantenartikelen, adresboeken etc. en indexeren van begraafplaatsen in het Eemland. Wilt u helpen? Laat het ons weten.


U kunt ons ook financieel helpen. Als u onze activiteiten waardeert en vaak gebruik maakt van onze website, overweeg dan eens een donatie. Met uw financiële steun kunnen we onze activiteiten uitbreiden. Meer boekjes publiceren, onze site uitbreiden, activiteiten organiseren. Het hoeft geen groot bedrag te zijn, alle kleine beetjes helpen.


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter.