zaterdag 8 juni 2013

Baarn, 'wandelen tussen heden en verleden' van start

U heeft het vast meegekregen. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om in samenwerking met Linkin' Locals een wandeling door Baarn samen te stellen.
Heeft u altijd al willen weten hoe bepaalde villa’s er vroeger uitzagen of wat er voorheen heeft gestaan? Wilt u een impressie van de winkelstraten van vroeger? Of wandelen door de groene lanen en in het park om te beleven hoe de mensen in vroegere tijden genoten van al het pracht en praal in Baarn? Deze route neemt de wandelaar mee terug in de tijd.


Met uw smartphone of tablet scant u op de aangegeven locaties de QR-code. Op dat moment ziet u letterlijk hoe de situatie vroeger was en vertelt een Baarnaar tijdens het afspelen van een film u enkele interessante anekdotes. De gemeente Baarn is eigenlijk één groot openluchtmuseum met een rijke historie. De huidige winkeliers in het hart van Baarn hebben speciaal voor u een uniek aanbod samengesteld. Zo geniet u nog meer van deze wandeling langs monumentale panden en hun rijke historie. Zorg voor een opgeladen smartphone of tablet en een koptelefoontje om het verhaal goed te horen.

De wandelroute is te verkrijgen bij Eethuys-Café 'De Generaal' aan de Lt.Gen. van Heutszlaan in Baarn. De prijs is € 8,- waarbij u gebruik kunt maken van vele leuke aanbiedingen die een aantal winkeliers in Baarn voor u in petto hebben als u deze wandeling loopt.Als bezoeker van Groenegraf.nl krijgt u tijdelijk € 3,- korting op deze wandeling. U betaalt dus geen € 8,- maar slechts € 5,-. Let op: deze aanbieding geldt slechts tot 1 augustus 2013. Klik op bovenstaande afbeelding om uw kortingscoupon af te drukken.

Klik hier voor meer informatie.


Geen idee wat een QR code is en hoe het werkt? Geen probleem, het is niet moeilijk. Op de wandelkaart die u in Eethuys-Café 'De Generaal' ontvangt staan een aantal QR Codes afgebeeld. Dit zijn een soort barcodes. Met uw smartphone of iPhone download u een gratis app, de QR scanner. Met die app kunt u de afgebeelde QR code scannen waarna een filmpje op uw beeldscherm verschijnt. U drukt op 'play' en het filmpje speelt af.Als u de QR code nog niet op uw smartphone geïnstalleerd hebt kunt u dat thuis al doen. Download gratis een QR scanner in de app store en installeer deze. Start de app en scan een QR code. Hiernaast heb ik als voorbeeld één van de QR codes van de wandelroute afgebeeld. Deze code kunt u scannen om één van de filmpjes uit de route te bekijken.

Lukt het niet? Stuur dan even een mailtje.
Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

2 opmerkingen:

 1. Geen internet verbinding nodig ?
  Staan de filmpjes in de QR code ?
  Is er langs de gehele route WiFi aanwezig ?
  Hoe krijg ik het filmpje op mijn smartphone of tablet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Anoniem,
  Internetverbinding is inderdaad nodig. De QR scanner kun je gewoon thuis met wifi downloaden (gratis). De QR-code's staan afgebeeld op de wandelkaart die je bij de Generaal of Camping De Zeven Linden krijgt als je de wandeling aanschaft. De filmpjes duren ca. 2 minuten en worden gestreamd op je smart phone zodra je de QR code scant. Je hoeft dus niet de filmpjes op je telefoon of tablet te downloaden. De resolutie van de filmpjes is laag, maar prima voor een scherm van een smart phone. Daardoor blijft het verbruik aan bandbreedte beperkt. Langs de route is geen wifi beschikbaar. Er is wel gratis Wifi in de Generaal waarmee eventueel dan ook gratis de QR scanner te downloaden is, als je dat thuis nog niet gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen