donderdag 28 februari 2019

Bekende personen uit Baarn bij de Opening nieuwe zalen van Astoria in 1962

Astoria rond 1950
Ben van Oostveen
Marinus van Oostveen
In 1942 begon Marinus van Oostveen in een villa aan de Oranjestraat 8 in Baarn een lunchroom en restaurant, met de bedoeling zich te specialiseren in het uitzenden van diners. Door de oorlog raakte deze opzet op de achtergrond. In 1946 liet hij een vergaderzaal achter zijn zaak bouwen en in 1950 een grote toneel- en concertzaal. Zijn zoon Ben werd in 1956 eigenaar. In 1958 liet Ben een grote foyer aan het zalencomplex van het restaurant van zijn vader bouwen. Daarmee leek het Astoria Complex aan de Oranjestraat voltooid, maar in 1962 werd begonnen met een ingrijpende verbouwing van het café-restaurant door aannemersbedrijf W.J. Markhorst. Van het oude café-restaurant bleef geen steen meer over. Daarvoor in de plaats verrezen 3 moderne zalen die van elkaar gescheiden kunnen worden door vouwwanden van kunstleder. Hier ziet u de feestelijke opening in 1962 met vele bekenden uit Baarn. 


dochter Bea van Oostveen opent de nieuw zaak en zalen

barman John Weusthof

van rechts naar links Leen Beerschooten, Ben van Oostveen, Nel van Oostveen-Beerschooten en Oma van Oostveen


Familie van Oostveen, van 't Riet, Leen Beerschooten en ????

van links naar rechts Paul, Bep Kroese, John Weusthof, Pim van Beijnen en Ben van Oostveen

van links naar rechts Annie van t'Riet-van Oostveen, Rinie, Nel, Bea, Ben, Oma, Arie van 't Riet, Ellie en Gonda van 't Riet

Ben , Nel en Bea van Oostveen

 Op 25 april 1966 nemen de heren B. en R. Hemerik Café-Restaurant Astoria over van Ben van Oostveen. Ben van Oostveen vertrekt dan zelf naar Heetveld, gemeente Vollenhove, om daar van zijn rust te gaan genieten. Ben is overleden op 29 januari 1990 in Heetveld gemeente Vollenhove en Nel is overleden op 13 maart 2009 ook in Heetveld. Bea woont nog in Heetveld. Ben en Nel waren mijn Oom en Tante waar ik heel veel respect voor had.


Geplaatst door L.J.A.Bakker

http://www.grijsvuur.nl

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten