donderdag 28 april 2016

Creations 68 Modeshow in Astoria


Creations 68

Stoffenhuis Zeilmaker presenteerde op 23 september 1968 onder de naam "Creations 68" in Astoria een tweetal shows, waarop 't maandblad BURDA en de fabrikant van de bekende RIDINIT-stoffen het laatste nieuws toonden.
De grote, smaakvol met bloemen ver­sierde zaal van "Astoria" was ver­deeld door een podium waardoor de 5 mannequins goed waren te zien.
't Was zeer interessant om gade te slaan wat er met de nieuwe modieuze stoffen bereikt kan worden.

Mede door 't snelle veranderen van de mode heeft het "zelf doen" de laatste jaren een steeds grotere populariteit gekregen.

De zegetocht van de Jersey-kleding is opmerkelijk. Dit succes dankt deze stof aan haar vele goede eigenschappen, zoals de souplesse, de draagbaarheid, de onkreukbaarheid, alsmede het blij­vend elegante karakter.
Veel japonnen en pakjes zijn gemaakt van DIOLEN LOFT, een zacht en volumineus garen.
Kledingstukken van Diolen Loft ver­vaardigd kunnen niet lubberen of uit­zakken, bovendien zijn ze gemakkelijk zelf te wassen en vervilten beslist niet. Ook houden ze - ook na meermalen wassen - hun echtheid en frisse kleu­ren.
Strijken is er niet meer bij. Bij de japonnen zagen we nieuwe z.g. gobelintinten, die prachtig harmonieer­den en bijzonder geschikt zijn voor deux-pièces en pakjes.
Er waren enkele beeldige jersey mantels te zien, zowel in minirok als in mixa (zwart). Enkele pakjes van tweed waren uitgevoerd in rood-wit-zwart. Bijzonder geslaagd!

Brede ceintuurs waren ook op deze show In trek. Er was er één bij met een gestileerde bloem als gesp.
Ook de tunique was weer terug. Bij een cocktailjurkje was de onderrok bestrooid met pailletjes, wat erg feestelijk stond.

Niet alleen stoffen voor een namiddagjaponnetje waren op deze show van Zeilmaker te zien. Ook voor cocktail- en avondkleding werden prachtige stoffen getoond. We zagen o.a. een avondrok met spencer en oranje blouse, terwijl er ook een ontwerp was te zien met een jaquard patroon met lurex verwerkt.

Een exclusief modegrapje vonden we de twee ontwerpen van Peter Jongmans, waarbij mantel en japon of blouse precies 't zelfde patroon en kleuren hadden, maar een geheel verschillende stof. Zéér apart.
De heer en mevrouw Zeilmaker en de mannequins mochten dan ook menig applausje in ontvangst nemen. Eén en ander werd op charmante wijze toegelicht door de bekende T.V.-omroepster Marijke Philips.


 Met dank aan de familie Zeilmaker voor de info.
         
Leen Bakker


Geplaatst door L.J.A.Bakker Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter