zondag 1 januari 2017

Wie, wat, waar? Een herstellingsoord in Rustoord


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.


Op de plek waar nu de huidige straat "Rustoord" te vinden is, vlakbij de Zandvoortweg, stond vroeger Villa Rustoord. Rond 1908 was daar een herstellingsoord met gelegenheid tot opname van zenuwzieken en rustbehoevenden. Ook geschikt voor achterlijke kinderen... Dat zouden we tegenwoordig anders omschrijven. Verpleegster was zuster De Jong en als geneesheer was Dr. A.J.A. Thomas aangesteld. Wie kan ons meer vertellen over dit herstellingsoord?


Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn kunt u ontvangen via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Raakt u geïnspireerd door onze verhalen over oud Baarn? Kom in actie en schrijf ook uw verhaal voor onze weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten