zaterdag 22 april 2017

Wie, wat, waar: Kunstwerken in de Guido de Bres

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.

De Guido de Bresschool aan de Begoniastraat werd in 1955 gebouwd. Eerst werd een lagere school gebouwd, en in 1960 ook een kleuterschool. Daarna kwam in 1963 nog een gymzaal De Driesprong gereed. Als dependance van de Amalia-Astroschool diende ze om in de zojuist nieuwgebouwde Eemdalwijk en Nieuwe Oosterhei de Protestantse kinderen te onderwijzen.
De school werd ontworpen door het bekende architectenbureau R. en R. Reitsma uit Deventer. Aannemer was W. van Asch uit Soest.
In de school zijn twee schilderingen gemaakt, voorstellende de schepping van hemel en aarde. Het is mooi om te zien dat deze schilderingen er sinds 1955 nog zijn. Onbekend is echter de maker. Wie heeft enig idee?
U kunt mailen Mathijs Witte, mathijs.witte@gmail.com 

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!


De uitzendingen van RTV Baarn zijn te zien via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook. 
Ook via Xs4all en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 626 en via XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte, Lybrandt en Telfort met de zwarte afstandsbediening op kanaal 2125.Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaarVragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn-verhalen?
Kom in actie en deel ook uw herinneringen op Groenegraf.nl.

1 opmerking:

  1. Geen idee wie de maker is. Vraag me wel af of tweede afbeelding ook met de schepping te maken heeft. Lijkt me eerder beeld van de zaaier

    BeantwoordenVerwijderen