zaterdag 29 juli 2017

Wie, wat, waar: Winkeltjes Lindenlaan - Esdoornlaan


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Deze foto is gemaakt in 1920 op de hoek van de Lindenlaan en de Esdoornlaan (of Eschdoornlaan zoals vermeld is op het straatnaambordje) in Baarn.
Op het linker pandje is een reclamebord te zien: Bernsen's koffie en thee. De winkel was niet van Bernsen, maar dit is een reclamebord van de Hilversumse fabriek Bernsen, die koffie en thee fabriceerde. De winkel was van G. (Gerrit?) Lammerse.
Op de ruit van het rechter pandje ziet u "Coiffeur" staan. Hier was kapper Willem Jansen gevestigd. Willem Jansen is de vader van kapper Ton Jansen die later zijn kapperszaak aan de Eemnesserweg had,

Voor de winkels staan drie personen en een hond. We willen graag weten wie de personen zijn. Was dat kapper Jansen en zijn echtgenote Antonia Maria Woerdenbach en een kind?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
De uitzendingen van RTV Baarn zijn te zien via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook

Ook via Xs4all en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 626 en via XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte, Lybrandt en Telfort met de zwarte afstandsbediening op kanaal 2125.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn-verhalen?
Kom in actie en deel ook uw herinneringen op Groenegraf.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten