zaterdag 17 februari 2018

Wie, wat, waar: Klassenfoto Oorsprong 1943

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
In de rubriek Wie, Wat, Waar zoeken we in samenwerking met RTV Baarn naar oplossingen voor vragen over oude foto's van Baarn.  U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.


Tijdens de Tweede Wereldoorlog moet Teun Hoek en zijn moeder evacueren uit IJmuiden. Op voorspraak van commissaris Kipp werden de twee ondergebracht bij politieagent Weusthof, Acacialaan 11. In 1943 werd de 3e klas van de Oorsprong, toen nog als openbare school in gebruik, gefotografeerd. Deze foto staat hier afgebeeld.

Teun Hoek is vrijwel alle namen van de kinderen op de foto vergeten, maar is heel erg benieuwd of iemand hem kan helpen identificeren. Hij is benieuwd wie van deze 36 leerlingen nog in leven is. Wie kan helpen?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!


De uitzendingen van RTV Baarn zijn te zien via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook

Ook via Xs4all en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 626 en via XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte, Lybrandt en Telfort met de zwarte afstandsbediening op kanaal 2125.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn-verhalen?