donderdag 15 november 2018

Congres Nederlandsche slagersvakbond 5-7 juni 1934 in Baarn


Van de heer R. van Moorselaar ontving ik de navolgende uitnodiging voor het Congres van de Nederlansche Slagersvakbond, die gehouden werd van 5 - 7 juni 1934 in Baarn. 

Het Feestcommite van de Baarnsche Slagers
Op de afbeelding staan de navolgende personen. Van links naar rechts: J. Hoksbergen, W. v. d. Geest, T. v. Vliet, T. Mastenbroek, F. Blom, W. v. Harten, W. Hauber, Z. v. Halteren en W. Wijk.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Een bijzonder hartelijk welkom roepen wij den Bonds­leden toe in ons schoone Baarn, de parel van Gooi- en Eemland.
Was sinds 21 jaren een stad uitverkoren om het Con­gres van den Nederlandschen Slagershond te ontvangen, zoo zal het nu plaats vinden in een meer landelijke om­geving, te midden van de majestueuze bosschen, die ons dorp grootendeels omringen.
Zijn onze afgevaardigden de twee vorige jaren naar de uiterste hoeken des lands getogen, met z'n vele bezwaren, zoo is nu het centraal gelegen Baarn een schoone gelegenheid om in grooten getale op te komen naar Uw Bondscongres, het 43ste van onzen bond, maar zeer zeker één van de belangrijkste in deze rij. Gewichtige besluiten staan te nemen voor de toekomst, tot welzijn van ons bedrijf en huisgezin. Naast deze zoo belangrijke vergadering zullen wij trachten U zoo prettig mogelijk te onder­houden, waarbij wij U verwijzen naar het vastgestelde programma, hetwelk een groote, verscheidenheid biedt en dat ons gedeeltelijk mogelijk werd gemaakt door de groote medewerking van ons Gemeentebestuur en de V.V.V. ,,Baarn's Bloei", terwijl de uitgave van dezen Congresgids mocht slagen door de medewerking van onze adverteerders, welke wij in Uw bijzondere aandacht aanbevelen.
Tenslotte wenschen wij onzen Bondsvrienden een in alle opzichten goed geslaagde vergadering en hopen dat U van dit kort verblijf in ons dorp de meest aangename herinneringen meeneemt, met het besluit deze kennismaking nog eens te herhalen.
Dames en Heren, Leden en genoodigden, wij heeten U deze dagen nogmaals hartelijk welkom.
Namens het Feestcomité, J. A. HOKSBERGEN,
Secretaris.