maandag 28 oktober 2019

’Zeg me dat het niet waar is!’, van boze droom naar happy-end

door Ed Vermeulen

Starters naar de Brinkstraat, Parkeren op Brinkplein: de kop van het in de Baarnsche Courant van maandag 21 oktober geplaatste artikel van de hand van Martin Hoogendoorn. Prima ontwikkeling, niets mis mee, dacht ik totdat ik verder las: het pand Brinkstraat 34 mag worden gesloopt enz.; het begin van een boze droom!? Enfin leest u zelf maar:

Brinkstraat 34 niet gesloopt!
(Foto: Groenegraf.nl)



   

Ooit schreef ik een tweetal op Groenegraf.nl geplaatste verhaaltjes waarin ’Slopen of niet slopen, dat is de vraag’ de boventoon voeren. Hierbij de reprise van het verhaal uit 2018:  ’Wie het kleine niet eert is het grote niet weert (meer monumenten) , met daarin de link naar het in 2017  geplaatste verhaal ’Mag het een monumentje minder

Natuurlijk gevolgd door de prangende vraag: ’Willen we meer of minder monumenten of gaan we over tot sloop, monument of geen monument?' 

Tenzij, tenzij: de Jugendstil voorgevel van Brinkstraat 34 wordt gerestaureerd en opgenomen in de nieuwbouw. Alles kost geld, maar in het laatste geval heb je ook wat.

Op vrijdag 25 oktober kreeg mijn boze droom toch nog een happy end:


Het gebonk van mijn toch al broze monumentenhart nam af en na niet al te lange tijd droomde ik rustig verder over een Baarn gevuld met monumenten. Voor hoe lang? Wie het weet mag het zeggen.

Goud van oud, de Brinkstraat in andere tijden
(Bron: Groenegraf.nl)



Ed Vermeulen (1942)












Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Bent u geïnspireerd geraakt door dit oud-Baarn verhaal en wilt u zelf eens wat 
schrijven voor onze website? Stuur uw verhaal dan
 per email aan groenegraf.baarn@gmail.com