zaterdag 10 september 2016

Wie, wat waar: Melkboer Van Ommen


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Op Gaslaan 11 in Baarn woonde voor de Tweede Wereldoorlog melkslijter Jan van Ommen. Hierboven ziet u Jan in een prachtige melkwagen voor zijn woning aan de Gaslaan. Op de woning en op de wagen is een bord te zien met zijn naam. Wij willen graag weten of iemand meer kan vertellen over de prachtige wagen waarin hij reed. Het is door een motortje aangedreven. Zelf zit hij achterop en bestuurt vanuit daar de wagen. Voorop is een kenteken te zien, dus de wagen werd echt gezien als auto of motor. Voorin zit een knaap. Zelf had Jan van Ommen geen kinderen, waarschijnlijk was die jongen een knecht van hem. Herkent iemand deze jongeman?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn kunt u ontvangen via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen