zaterdag 29 oktober 2016

Voetbalvereniging KPS (Koninklijk Paleis Soestdijk)

KPS Soestdijk

door Eric van der Ent

Onlangs werden we benaderd door Douwe van der Meulen. Hij verzocht ons uw hulp in te roepen bij zijn zoektocht naar informatie en beeldmateriaal over voetbalvereniging KPS Soestdijk. Hieronder zijn oproep.

Vorige week kwam ik in gesprek over de voetbalvereniging KPS (Koninklijk Paleis Soestdijk). Deze voetbalvereniging van personeelsleden van het Paleis speelde na de oorlog op een veld tussen de Jachthuislaan en de Biltseweg, daar waar nu paarden lopen. Er was een kleedlokaal en ook een tribune. Ze speelden meestal gelegenheidswedstrijden, maar voetbalden ook altijd op de verjaardag van prins Bernhard. Dan was er ook een ‘goed doel’ (figuurlijk) aan de wedstrijd gekoppeld. Verder weet ik dat er gespeeld werd tegen oud-internationals. De wedstrijden werden vanaf 1947 gespeeld tot ongeveer 1965, maar een echte einddatum ken ik niet. Inmiddels heb ik al wat meer gegevens maar ben vooral p zoek naar foto’s die te maken hebben met KPS. Wie kan helpen?

Stuur uw reacties s.v.p. per email aan groenegraf.baarn@gmail.com. Wij zorgen ervoor dat u reactie bij Douwe van der Meulen komt.

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter