zaterdag 8 oktober 2016

Wie, wat, waar: Baarnaars op glasnegatieven

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Dit zijn drie glasnegatieven. Ze zijn gemaakt door fotograaf N.W. Klein die bij het kruispunt de Oude Utrechtseweg en de Karel van der Heijdenlaan woonde.

Wie herkent deze personen? De foto's zijn rond de Tweede Wereld oorlog gemaakt, en we weten dat op de twee linker fotos meneer en mevrouw Kaldewaï uit Soest afgebeeld zijn.

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen. Wie kan ons meer vertellen over deze personen?

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!

UPDATE 20-10-2016: Dhr. H. Kroon uit Baarn kon ons vertellen dat dit het echtpaar Hendrik Kaldewaij en Tetje van der Heide uit Soest is. 
Hendrik Kaldewaij is geboren op 26-02-1916, zoon van Marinus Kaldewaij en Margje de Goede. Hendrik is overleden op 29-12-1994, 78 jaar oud. Hij is begraven op 02-01-1995 in Bergum, begraafplaats Kruiskerk.
Beroep:
eigenaar wasserij te Soest (Hendrik nam de zaak van zijn vader over en maakte er een wasserij van.)
Hendrik trouwde op 02-08 (jaar onbekend) met Tetje van der Heide. Tetje is geboren omstreeks 1916. Tetje is overleden in 2009, ongeveer 93 jaar oud. Zij is begraven in Bergum, begraafplaats Kruiskerk
RTV Baarn kunt u ontvangen via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter