zaterdag 17 december 2016

Wie, wat, waar? Eerste steen Nicolaaskerk

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Eerste steen van de R.K. Nicolaaskerk aan de Kerkstraat is gelegd door R.K. Kerkbestuur 28-5-1904. De kerk is in 1905 in gebruik genomen. Op de steen staan vermeld: Mr. Franciscus Pen (niet de Burgemeester, maar kleinzoon en notaris / wethouder), Petrus Jacobus Cornelis Kok (pastoor), Hendrik (Hein) Schimmel (katholieke boer die aan de Zandvoortweg woonde) en P. Brouwer? en G. Westerhorst? We zijn op zoek naar de identieteit van de laatste twee heren.

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn kunt u ontvangen via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen