zaterdag 30 augustus 2014

5 en 6 september: Cultureel Festival 2014 in Baarn

Op vrijdag 5 september gaat het Cultureel Festival weer van start. Het festival wordt officieel geopend door wethouder Kees Koudstaal. Ook dit jaar is er weer van alles te doen tijdens het festival op 5 en 6 september. Op vrijdagavond is er BrinkPop en op zaterdag zijn diverse podia en markten te vinden in het centrum van Baarn.

Vrijdag 5 september 2014

BrinkPop

19.00 - 23.00 uur 
Het festival start met BrinkPop, een podium speciaal voor jong talent. Onder andere Loose Ends, Elena en de broers Jordanov zullen een spetterend optreden geven.

Zaterdag 6 september 2014

Loof Podium & Baarnsche Courant Podium Pekingtuin

11.00 - 23.00 uur
In de Pekingtuin bevinden zich het hoofdpodium en het danspodium. Op het hoofdpodium zullen Slew Jones, The Black Veins, Get'Us en nog vele andere bands te vinden zijn. De afsluiter van de avond is een knallend optreden van Motel'35. Op het danspodium vind je jazz, moderne dans en een bijzonder tango-optreden met live muziek van Trio Tango Extremo.

Makelaar Bos Podium

11.00 - 16.00 uur
Ook in de Laanstraat bevindt zich een podium. Sfeervolle, intieme muziek met KrizzKrazz, Martijn van Essen en Aart Beunderman.

Pauluskerk

11.30 - 16.00 uur
De Pauluskerk is de plek om koren, zoals Dameskoor Enjoy en Concertkoor Baarn, te beluisteren. Van lichte muziek tot klassiek, alles komt voorbij. In de Herberg van Paulus organiseert Stichting Muziek en Dans workshops en kunnen mensen kennis maken met diverse instrumenten.

Trouwzaal Gemeentehuis

11.00 uur
De prijsuitreiking van de Baarnse Literatuurprijs 2014 vindt plaats in de Trouwzaal van het gemeentehuis. Binnenkort zal bekend gemaakt worden welke verhalen dit jaar genomineerd zijn.
Na de prijsuitreiking is er ook nog een programma met muziek van Tafelkoort Oeps!, Vocalgroup Esperanto en anderen.Kunstmarkt

11.00 - 17.00 uur
De Kunstmarkt bevindt zich op de Brink. Is uw kunst echt of niet? Tussen 12.00 en 16.00 uur kunt u uw eigen kunst (of niets?) laten taxeren door Eric Branger, eigenaar van Boedelmakelaar en bekend van het SBS6 programma ‘Hoeveel ben je waard’.
Op de Kunstmarkt is kunst van Nadine Rol, FrontaalKunst en Ward's Art en nog vele andere kunstenaars uit Baarn en omstreken te zien.

Welzijns- en Vrijwilligersmarkt

11.00 - 17.00 uur
In de Pekingtuin is er een markt waar meer dan 50 stichtingen en verenigingen uit Baarn zich promoten en leden werven. Dit jaar zal Stichting Groenegraf.nl zich ook presenteren met een kraam. Op de kraam zijn allelei leuke spulletjes en foto's te vinden die met oud-Baarn te maken hebben. Kom langs om een praatje te maken met de vrijwilligers van Stichting Groenegraf.nl

Ook is er dit jaar een speciaal Kinderplein, georganiseerd door Bureau Prikbord, met allemaal leuke activiteiten voor kinderen. Bekijkhier de deelnemers en er is ook een speciaal programma met leuke workshops.

Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter