maandag 29 juni 2015

In het verleden ligt het heden, gemeentehuis Baarn

'In het verleden ligt het heden'. Dit nemen we hier wel heel erg letterlijk. Van Gregory Lovett ontvingen we een prachtige serie door hem gecreëerde impressies van Baarnse plekken. Deze impressies zijn stuk voor stuk ware kunstwerken waarin het heden en het verleden samenkomen. In elke afbeelding ziet u beelden uit het heden en het verleden samenkomen. De komende tijd zult u verschillende keren getrakteerd worden op zo'n mooie creatie van Gregory Lovett.


In deze eerste aflevering trakteert Gregory u op een mooie afbeelding van het gemeentehuis van Baarn, gezien vanaf de Brink.

Baarn's mooie gemeentehuis werd ontworpen door gemeentearchitekt F.F. de Boois (1874-1948) en is op 1 mei 1908 in gebruik genomen. Het in Jugendstil ontworpen gebouw vormt samen met de daarachter gelegen winkeltjes 'Onder de Rieten Dakjes' een sfeervolle entree naar het Baarnse winkelcentrum. Gregory Lovett heeft op een prachtige manier de huidige situatie samengevoegd met beelden van weleer. Voor het gemeentehuis ziet u de Baarnaars van weleer, terwijl rechts op het terras van het huidige 'Brinkzicht' bezoekers van nu een kopje koffie nuttigen.

Binnenkort: In het verleden ligt het heden, Albert Heijn aan de Eemnesserweg

Met dank aan Gregory Lovett voor zijn toestemming voor het gebruik van deze prachtige afbeelding.


Eric van der Ent


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten