donderdag 4 mei 2017

De Koffer van HitlerDe koffer van Hitler in 1951
Het is februari 1951. Op mysterieuze wijze is in Munchen een koffer tevoorschijn gekomen met eigendommen van de man, die als de Führer van het Derde Rijk nu bijna 6 jaren geleden in de puinhopen van Berlijn zijn einde vond. 

Hitler’s huishoudster, Anni Winter, trachtte de koffer te verkopen. Niemand weet, hoe zij die in haar bezit heeft gekregen. Is de koffer door een Russisch soldaat uit de bunker, waarin Hitler de dood vond, meegenomen? Of heeft de huishoudster hem steeds onder haar berusting gehad? Of was zij de enige die wist waar hij verborgen was en achtte zij nu het tijdstip gunstig om er mee voor de dag te komen! Het is een nog onopgelost raadsel.
Anni Winter
 
Oorspronkelijk werd de koffer met zijn merkwaardige en voor belangrijke inhoud (onder meer Hitler's pas, wapenvergunning, zijn benoeming tot Rijkskanselier, verschillende foto's en enige exemplaren van “Mijn Kampf”) aangeboden voor dertigduizend mark: bovendien kreeg de bemiddelaar tienduizend mark. Er bleken echter zoveel tussenpersonen te zijn, dat de koffer honderdduizend mark moest op brengen.
 
Toen kreeg de politie lucht van het zaakje en greep in. De koffer werd in beslag genomen en overgebracht naar het ”Ministerium der Wiedergutmachung", dat zich speciaal bezig­houdt met het vergoe­den van schade, door nazislachtoffers geleden.

Minister Philip Auerbach
De huishoudster van Hitler, Anni Winter, die met de koffer voor de dag kwam. Zij is woedend, omdat men deze in beslag heeft genomen. “Als dit democratie is ”zegt zij “dan hadden we het onder de nationaal-socialisten zeker niet slechter ………” Een hardleerse Juf dus.
 

Minister Philip Auerbach onderhandelde met een Amerikaans verzamelaar die er tweehonderdvijftigduizend dollar voor heeft geboden. Het lot kan soms een merkwaardige loop nemen. Uit Amerika die Hitler verslagen heeft wordt een enorm bedrag geboden voor enkele eigendommen van de Führer en dit geld zal ten goede komen aan de slachtoffers van het nazi-regiem. Dit laatste is dan de goede kant van het mysterieuze affaire.
 
Bewijs van lidmaatschap van de Nationaal-Socialistische partijHitler's wapenvergunning 

De vader van Hitler
Hitler en zijn moeder

 

 

Op kerstmis 1941 zond Hitler zijn vrienden een pak koffie. De koffie was afkomstig uit een grote partij, die hem uit het buitenland ten geschenke was gestuurd vermelde het begeleidende schrijven. Vermoedelijk is ze in Nederland gestolen.
De kostbare koffer wordt naar de kluis gebracht
Geplaatst door L.J.A.Bakker 
 http://www.grijsvuur.nl

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter  

Kom in actie en deel ook uw Baarnse herinneringen op Groenegraf.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten