donderdag 5 oktober 2017

Bep Ploeg was "de Smid" van Baarn

Jacob Ploeg
Jacob Ploeg, geboren op 11 september 1887 in Barneveld, trouwde met Petronella van den Dolder geboren in 1886 te Loosdrecht. Zij kregen 2 kinderen Mijndert en Marretje. Marretje en Mijndert zijn overleden.

Petronella is overleden op 19 oktober 1915. Petronella en Marretje zijn begraven op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Berkenweg. Mijndert op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Torenlaan.

Jacob trouwde in 1917 met Jannetje Radstok. Jannetje is geboren op 27 maart 1876 in Baarn. Zij is gedoopt op 23 april 1876 en zij is overleden op 15 januari 1950 in Baarn.

Jacob had een smederij en autoplaatwerkerij de “Fa. J. Ploeg & Zn”. Het bedrijf was gevestigd op de Verbindingsweg no: 11 en op de Eikenboschweg (Wijkamplaan). Destijds hing het bordje op de Verbindingsweg, maar nu hangt het achter het huis van Fam. Ploeg aan de Wijkamplaan no: 20.


Bep Ploeg
Jacob en Jannetje kregen een zoon Elbertus (Bep). Bep werd geboren op 18 oktober 1920 en hij overleed op zaterdag 16 juli 1994. Bep is getrouwd met Wilhelmina (Mien) Janna van Garderen. Bep en Mien kregen 2 kinderen Jannie en Erik en 5 kleinkinderen, Elina, Marian, Maaike, Karin en Joost.
het uithangbord


Bep was een uitstekende smid. Wat zijn ogen zagen maakte zijn handen. Hij maakte onder andere een prachtig dingen zoals het uithangbord voor de secretaresse van Architect Wentink, voor haar huisje in den Haag aan zee.

 In de jaren rond 1960 werd er een “bedrijvententoonstelling” gehouden, natuurlijk was Bep hierbij aanwezig. Prachtige kachels en haarden kon je daar kopen voor rond de 400 gulden.
de tentoonstellingde tentoonstelling met kachels en haarden
In 1965 besloten Bep en Mien de winkel te verbouwen. Samen met vrienden zoals Henk Suik, Jacob Ploeg, Piet Ederveen, Jan Ederveen en Jaap Ploeg. Een complete nieuwe uitstraling kreeg de winkel.
 


 De Opening in 1965
alle bloemstukken !Jacob, Bep en Mien


Erik en Jannie
Inmiddels runt Erik al weer bijna 25 jaar de zaak, samen met Dick van den Brakel en John Greefhorst.

Bronnen: Mevrouw Wilhelmina (Mien) Janna Ploeg - van Garderen
               Erik Ploeg
               Jannie Ploeg
Geplaatst door L.J.A.Bakker

http://www.grijsvuur.nl
Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter  Kom in actie en deel ook uw Baarnse herinneringen op Groenegraf.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten