maandag 4 december 2017

Oud Soesterberg in oude foto's

door Eric van der Ent


Veel bezoekers van onze website zijn niet alleen geïnteresseerd in oud Baarn, maar vaak ook in de regionale geschiedenis. Het is daarom goed om eens te verwijzen naar website www.oudsoesterberg.nl waar de geschiedenis van deze plaats en vliegbasis prachtig in beeld gebracht wordt door Bert van Soeren. Bert is minstens zo bevlogen als ik als het om de lokale geschiedenis gaat. Zijn prachtige website is zeker het bezoeken waard. Overigens zijn Bert en ik nog familie van elkaar door onze gemeenschappelijke voorouders Teunis en Gradje Koenen-van Diermen uit de Baarnse Elisabethstraat. Het zijn ons beider overgrootouders. Zou de liefde voor lokale geschiedenis in de genen zitten?

In 2010 bracht Bert een DVD uit genaamd "Oud Soesterberg, een nostalgisch dorp". Nu is er een nieuwe DVD uit genaamd "Oud Soesterberg, geschiedenis van een vliegdorp". Omdat er zoveel vraag is naar deze tweede DVD is besloten om ook de eerste opnieuw uit te brengen.Deel 1 Een nostalgisch dorp bevat 200+ afbeeldingen van o.a. Banningstraat, Buys Ballotlaan, Kampweg enz. (heruitgave van 2010)
Deel 1 prijs: € 8,00Deel 2 Geschiedenis van een vliegdorp bevat 300+ afbeeldingen van o.a. Plesmanstraat, Rademakerstraat, Vliegbasis Soesterberg, enz.
Deel 2 prijs: € 8,00

De DVD’s zijn te bestellen via info@oudsoesterberg.nl en te koop in de Cornershop aan de Rademakerstraat te Soesterberg.


Eric van der EntVragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten