zaterdag 28 april 2018

Wie, wat, Waar: Moerasgas bij de Eem


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groenegraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Vele Baarnaars zullen zich Camping Bestevaer aan de Eem en beheerder Thijmen de Ruig nog wel herinneren. Bij de camping had De Ruig ook nog een kleine jachthaven. Oud-Baarnaar Jan Overeem, tegenwoordig wonende in Woudenberg, vertelde zijn oudere broers daar een klein zeilbootje hadden liggen genaamd DEMS: De Eem Moet Schoon. Volgens de broers van Jan had Thijmen de Ruig eind jaren vijftig, begin jaren zestig een pijp in de oever van de Eem geslagen waaruit moerasgas naar boven kwam. Dat moerasgas kon je ook aansteken.
Jan is wat jonger dan zijn broers en heeft de vlam zelf nooit gezien. Hij is daarom benieuwd of het verhaal inderdaad klopt en of meer mensen zich dit herinneren.

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten