donderdag 16 mei 2019

Eerste exemplaar “Baarn, daar waar ik geboren ben” overhandigd aan burgemeester Röell


Donderdagmorgen, 16 mei 2019 overhandigde Hans Smeekes het eerste exemplaar van zijn boekje “Baarn, daar waar ik geboren ben” aan Mark Röell, burgemeester van Baarn.

Schrijver/tekenaar Hans Smeekes, burgemeester Mark Röell en Eric van der Ent van Groenegraf.nl

Hans werd 72 jaar geleden geboren in Baarn. Hij groeide op aan de Zandvoortweg en later in de Lepelaarstraat in Baarn. Voor de Baarnse geschiedenissite Groenegraf.nl beschreef hij al vele herinneringen die hij aan Baarn had. Zijn verhalen lardeerde hij vaak met zelfgemaakte tekeningen van plekjes in Baarn en belevenissen die hij heeft meegemaakt tijdens zijn jeugdjaren in Baarn. Zo ontstond ook het idee om zijn mooie tekeningen te verzamelen in een boekwerk dat uitgegeven wordt door Groenegraf.nl. Bij voorintekening zijn daarvan inmiddels al bijna 200 exemplaren verkocht en vanaf vandaag is het boekje ook echt leverbaar.

Hans legt de burgemeester uit hoe het boekje tot stand kwam


Bij het doorbladeren van het boekje prees burgemeester Röell. Hans voor zijn expressieve manier van tekenen en vertellen over oud Baarn. Het boek leest als een wandeling door Baarn, waarbij geen wijk overgeslagen wordt.

Eric van der Ent van Groenegraf.nl vertelt dat hij er trots op is dat Stichting Groenegraf.nl het boekje mag uitgeven. “Het boekje is echt een aanvulling op reeds bestaande geschiedenisboekjes van Baarn. Zoiets is in Baarn nog nooit verschenen”, aldus Eric.


Het boekje is te koop bij Bruna Baarn, Boekhandel Den Boer, de website van Groenegraf.nl en de oudheidkamer van De Historische Kring Baerne onder de bibliotheek aan de Hoofdstraat in Baarn. De prijs van het boekje is € 17,50 per stuk. Bestelt u het boekje via Groenegraf.nl, dan wordt het gratis in Baarn thuisbezorgd of € 4,00 verzendkosten toegestuurd buiten Baarn.


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. 
Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter 

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn verhalen?
 Kom in actie en stuur ons uw oud Baarn verhaal!