maandag 18 februari 2013

Familie Hut, Weteringstraat 56, Baarn

Dit is weer een foto om je vingers bij af te likken. Dit pand stond ooit in de Weteringstraat in Baarn, op nummer 56. Het is alweer lang geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw.

Weteringstraat 56, de familie Hut
De foto is naar schatting gemaakt rond 1925. Rechts staat, met een mooie pijp in de mond, Johannes (Jan) Hut, geboren 19 augustus 1874 in Harderwijk, zoon van Harmen Hut en Hendrika Stoffer. Op 8 februari 1902 trouwt hij in Scherpenzeel met Cornelia Jansen, geboren Scherpenzeelse, dochter van Willem Jansen en Neeltje van den Broek. Cornelia staat naast Jan Hut. Links van hen staan zoon Niek en dochter Hendrika Hut.

Johannes Hut en Cornelia Jansen op latere leeftijd in de
achtertuin van Weteringstraat 56.
Op 1 mei 1899 trad Jan Hut in dienst bij veehouder Haarman aan de Kerkstraat. Het beviel hem in Baarn en toen hij trouwplannen kreeg, besloot Jan zich in Baarn te vestigen. De eerste jaren van zijn huwelijk bleef hij in dienst van Haarman, maar in 1906 verliet hij het bedrijf en werd hij voerman bij stalhouderij Ambrosius in de Amalialaan. Ambrosius verrichte veel transportwerk voor de gemeente en zo kwam Jan Hut in nauw contact met de gemeente-reiniging. Eind 1909 kwam er bij deze gemeentedienst een functie vacant. Jan solliciteerde en trad op 1 januari 1910 als voerman bij de gemeente in dienst. Dat zou hij bijna 30 jaar blijven doen. In 1939 ging hij met pensioen. In 1952 is het echtpaar 50 jaar getrouwd. De Baarnsche Courant besteedt daar dan aandacht aan met een uitgebreid artikel. In maart 1956 overleed echtgenote Cornelia. Jan Hut zou zijn echtgenote nog bijna tien jaar overleven. Hij stierf op 23 januari 1966. Hij werd 91 jaar oud.

Met dank aan Dhr. en mevr. Hut-Wijnia voor de prachtige foto's.


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen