zaterdag 9 februari 2013

De Bree, kunstschilder

Nog maar weer eens een raadsel waarvan u (naar ik hoop) de oplossing heeft.


Op Eikenweg 1 in Baarn woonde een schilder G. de Bree. Hij woonde in huis bij loodgieter B. Breunesse, Eikenweg hoek Berkenweg. Hierboven is een schilderij van zijn hand afgebeeld. Vermoedelijk waren Breunesse en De Bree familie van elkaar. Verder weet ik helemaal niets.

Ik ben heel erg benieuwd of iemand mij meer over deze schilder kan vertellen en of er nog meer schilderijen van zijn hand in omloop zijn. Daar zou ik dan heel graag foto's van willen maken. Wie helpt?

Update 10-2-2013:
Soms kan het snel gaan! Binnen een dag al een reactie van Anja Laurijsen uit Baarn.
Deze kunstschilder is Gijsbert de Bree, geboren 25 november 1875 in Breukelen-Nijenrode als zoon van Albert de Bree en Antje van de Bovenkamp. Kunstschilder was niet zijn beroep, hij was huisschilder. In 1904 trouwde hij in Breukelen-St. Pieters met Cornelia Maria van Dijk (1883-1946). Gijsbert woonde de laatste jaren van zijn leven in huis bij zijn dochter Willemijntje de Bree die met Bart Breunesse getrouwd was en aan de Eikenweg nummer 1 in Baarn woonde. Wanneer Gijsbert de Bree overleden is weet ik nog niet. Wel staat vast dat hij veel geschilderd heeft. Het kunstwerk hierboven is een klein schilderijtje, afmeting ongeveer 15 cm bij 15 cm. Hij heeft echter ook grote schilderijen gemaakt. Ik ben benieuwd of er nog reacties komen van mensen die schilderijen van Gijsbert de Bree in bezit hebben. Graag zou ik foto's van die schilderijen op deze plek publiceren. Reageren dus!


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

2 opmerkingen:

 1. In welke periode moet dat zijn geweest?
  gr. An Anderiesen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb echt geen idee. In 1956 woonde hij in ieder geval op Eikenweg 1, verder weet ik niets...

   Verwijderen