zondag 28 juli 2013

Speciaal bezoek uit Canada

Afgelopen zaterdag 20 juli was een speciale dag. Een oude Barinees, lang geleden vertrokken uit Baarn, kwam op bezoek in ons groene graf. Het gaat hier om Marinus (Rien) Pater, geboren 1935, zoon van Willem Pater en Catharina van der Woord. Maar liefst 56 jaar geleden vertrok hij niet alleen uit Baarn, maar ook uit Nederland om definitief in Ontario, Canada te gaan wonen.

Eric van der Ent, Frederik Johan Prins en Marinus Pater .
Rien, of Rein zoals men hem nu in Canada noemt, ontdekte een paar maanden geleden onze website over oud Baarn en nam (per email) contact op. Sindsdien hebben we regelmatig contact. Rien deelt regelmatig herinneringen en oude foto's uit het mooie Baarn. Nu hij weer in Nederland op bezoek was konden we natuurlijk de kans niet laten lopen om elkaar eens in levende lijve te ontmoeten. Samen met neef Frederik Johan Prins uit Bussen, waar hij verbleef, kwam hij op bezoek in de Groen van Prinstererlaan op bij te kletsen. Natuurlijk in de achtertuin want het weer was prachtig. Laptop op de tuintafel en oude foto's bekijken. Leuk hoor!

Willem Pater
(1893-1995)
Voor wie denkt Pater, waar ken ik die naam toch van.... nog even voorstellen. Rien is de jongste zoon van Willem Pater (1893-1995), rijwielhandelaar uit de Brinkstraat. Zijn vader werd door zijn werk een bekend gezicht in Baarn. Hij bereikte de hoge leeftijd van maar liefst 101 jaar.

Rien en neef Frederik, heel erg bedankt dat jullie langs geweest zijn. Het was een gezellige middag!

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter