vrijdag 6 maart 2015

Startschot nieuwe genealogische werkgroep

Baarn krijgt een actieve werkgroep voor stamboomonderzoek, dankzij samenwerking tussen de Historische Kring Baerne en Stichting Groenegraf.nl Belangstellenden zijn hartelijk welkom op zaterdag 7 maart om 11.00 uur bij de presentatie van de nieuwe werkgroep door Eric van der Ent. Plaats: Oudheidkamer, Hoofdstraat 1A (kelder Bibliotheek) in Baarn. Toegang gratis.


Recent is overeenstemming bereikt om de krachten te bundelen op het gebied van stamboomonderzoek naar Baarnse families. Eric van de Ent stelt zijn omvangrijke hoeveelheid genealogische gegevens ter beschikking aan de nieuwe werkgroep. Hij heeft in de afgelopen 10 (!) jaar inmiddels 55.000 personen genealogisch ‘aan elkaar geknoopt’. De werkgroepleden zullen de gegevens gaan aanvullen samen met vrijwilligers. Het doel is uiteraard om de stambomen van Baarnse families zo compleet mogelijk te maken.


Nieuwe werkgroep
De nieuwe werkgroep is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om de familiegegevens aan te vullen. Dat kunnen natuurlijk betrokken leden van de HKBaerne zijn, trouwe volgers van Groenegraf.nl of gewoon belangstellenden die interesse hebben in stamboomonderzoek. Nodig is een ‘slechts’ een computer met internetverbinding en vrije tijd om te besteden aan het onderzoek. Het grootste gedeelte van die tijd kan gewoon thuis achter de computer of in archieven besteed worden, maar uiteraard zullen de Werkgroepleden af en toe ook met elkaar gaan overleggen. Daarover worden samen nadere afspraken gemaakt.

Op zaterdag 7 maart geeft Eric van der Ent vanaf 11.00 uur een inleiding op het werken met het online programma MyHeritage en krijgen belangstellenden veel tips over stamboomonderzoek. Toegang gratis en de Oudheidkamer is (zoals iedere) zaterdag geopend van 11.00 – 13.00 uur en op woensdagen van 14.00 – 16.00 uur. Aanmelding als vrijwilliger voor deze werkgroep graag via groenegraf.baarn@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen