donderdag 31 december 2015

Bruine foto's van Baarn rond 1935

geplaatst door Leen Bakker


Recentelijk kwam ik weer eens oude "bruine foto's" van Baarn tegen in de periode rond 1935 . De foto's spreken voor zichzelf.

Stationsplein
Een staaltje van fraaie plantsoenaanleg nabij het station, een van de dingen, waardoor Baarn een bijzondere aantrekkingskracht heeft.
Samen met de zelfgemaakte trekauto
Het Baarnsche bosch is nog steeds een dorado voor de jeugd. Wij zien hier een groepje vroolijke snuiters er met hun eigen gemaakte "trekauto" op uit trekken.

Haasje over zo ging dat
Als het voetballen begint te vervelen is er nog een ander vermaak. Het haasje over is ook thans nog bij de jeugd in trek. Een goed spelletje om lening te blijven.Samen bij de groote kom
Een idyllisch plekje bij de groote kom in het Baarnsche bosch

Het hertenkamp in het Maarschalkerbos
In het z.g. Maarschalkerbosch is een hertenkamp, waar de kleineren altijd veel aandacht hebben voor de gewei-bezitters. Thans is het blijkbaar rust voor de hertjes.


Een aquariumliefhebber bij de groote kom
Voor de jeugdigen aqariumliefhebber is er in het bosch dat wil zeggen in de groote kom daarvan, wel iets te halen. Zou hij speldenknopje of stekeltjes aan het vangen zijn? Niet te veel lawaai maken anders schieten ze weg !


De Wilhelminavijver
In het Wilhelminapark ziet men een fraaie weerspiegeling van de prachtige bomen in den vijver. De knuppelbalustrade verhoogt het rustieke hier niet onbelangrijk.

         
Leen Bakker


Geplaatst door L.J.A.Bakker 

http://ljabakker.magix.net/website


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten