zaterdag 5 december 2015

Wie, Wat, Waar? Jaap de Ruiter, Evert Pater en een vriend


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.Jaap de Ruiter, Evert Pater met wie?

Op deze foto zien we drie mannen in een bootje. Geen echt bootje, het is een decor bij een fotograaf, waarschijnlijk in Scheveningen. Links zit Jaap de Ruiter, bekend van de brandstoffenhandel aan het spoor tussen de Generaal en de Torenlaan. In het midden zijn vriend Evert Pater uit de Zandvoortweg. De jongeman rechts zal ook een vriend van beiden zijn, maar helaas is zijn naam onbekend. Uiteraard zijn we op zoek naar de naam van deze vriend. Helpt u mee?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!

Update 9-12-2015: Ada Verburg-Groeneveld tipte ons dat de onbekende persoon rechts zeer waarschijnlijk Theunis Groenesteijn (1905-1973) is. Theunis was een zoon van Cornelis Groenesteijn en Neeltje van Garderen.RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter