zaterdag 19 december 2015

Wie, Wat, Waar? Brandstoffenhandel De Ruiter, sigarenmagazijn Het Moortje


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Op deze foto is het pand op Laanstraat 100 in Baarn te zien. Tegenwoordig de stek van sigarenhandel Braas. Vroeger was dit het hoofdkantoor van brandstoffenhandel Lambertus de Ruiter. Lambertus de Ruiter (1866-1951), echtgenoot van Gijsberta Rosweij, zoon van Teunis de Ruiter en Dina Steenbeek had zijn opslag aan het spoor in Baarn en nog een filiaal aan de Turfstraat in Baarn. Bovendien was er nog en filiaal aan de Nieuwstraat 14 in Soest. Die brandstoffenhandel bestaat overigens nog steeds. Boven de deur ziet u dat het gaat om Laanstraat F74, later omgenummerd tot Laanstraat 118. Nu dus Laanstraat 100. Blijkbaar had deze Lambertus ook nog een sigarenmagazijn “Het Moortje”.

Voor het winkeltje staan twee kinderen. Wie zijn deze kinderen?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten