donderdag 19 mei 2016

Stoffenmodellen-parade 1978 in Baarn

Het was weer een druk bezette winkel bij Zeilmaker maandag j.l. Honderden hebben daar kunnen genieten van de stoffenmodellen-parade 1978. Helaas moesten weer velen teleurgesteld worden. Ondanks de vier (vorig jaar drie) shows. Beslist wil mevr. Zeilmaker het nog geen modeshow noemen. Zelfs ondanks het feit dat dit gebeuren uniek, niet alleen voor Baarn, maar voor heel Nederland is. Alles wordt immers zelf gemaakt.
Op de zien we Loes die een japonnetje showt van combinatie stof die we deze zomer  veel zullen zien. De accessoires van Veldhuysen en schoentjes van Hof completeren het geheel.
Door de grote enthousiaste inzet, de liefde voor het modevak en wederzijdse, genegenheid en vertrouwen hebben de heer en mevr. Zeilmaker, samen met de verkoopsters deze parade weer op poten gezet. De veertig modellen worden zelf uitgezocht aan de hand van de Burda, zelf geknipt en pasklaar gemaakt. De schoentjes die erbij gedragen werden, door de firma Hof afgestaan, worden gepast en bekeken. Het geheel Wordt passend gemaakt door de accessoires van Veldhuysens Parfumerie, die ook de kapsels en de make up verzorgde.
Ook is er veel medewerking verleend door Burda, die de patronen op tijd leverde. Plus door de stoffenfabrikanten ondermeer uit Oostenrijk, met Riedinger, jersey en de prachtige combinatiestoffen, die we deze zomer weer volop ,kunnen zien. Nieuw op deze parade was de voorbedrukte rokkenstof. Schuintoelopende patronen, waarvan direct  een rok geknipt kan worden. De getoonde modellen waren eenvoudig en voor een ieder te dragen. De stofjes fleurig, licht en gemakkelijk zelf te wassen.

Voor elke vrouw en iedere maat, viel er iets moois te bewonderen. Mevr. Zeilmaker toonde prachtige eenvoudige katoenen  Riedinger japonnen, veel in de kleuren bruin/beige of lila/paars . Vaak afgezet met bijpassende band of kant. Beeldschoon zag zij eruit met een satijnen japon met gevoerd  jasje in de kleuren bruin/oranje, afgezet met satijnbiesje.

Voor de maten 40/42 liet Eef, die reeds vijf jaar bij de firma het vertrouwen van de klanten heeft, o.a. een prachtig Oosterijks linnen jurkje zien. Een blouse en rok van een lila combinatie afgezet met sier en veterband.  Rini (Mevr. Prins), die zelfs al acht jaar de klanten met raad en daad bijstaat, liet stof en een tricot licht gekleurd jurkje, met haar jeugdig figuurtje gezellige nonchalante mode zien. Opvallend waren hierbij de ,grote mouwen en collen, alsmede sierlijke stroken. Een positiejapon werd evenmin vergeten te showen.


Dochter Herma toonde hoe de jonge meisjes van tegenwoordig geweldig leuk gekleed kunnen gaan in sportieve kleding, die niet duur maar wel mooi is. zoals met een rib tinnenrooi blouson en rok in aardkleur, of een schuin geruid jurkje met rechte strook.
Loes, het nichtje, was ook weer van de partij en met haar slanke figuurtje was zij een echte mannequin, die met veel zwier de vlotte modelletjes toonde. Deze stoffenmodellenparade is dan ook niet meer uit Baarn weg te denken. Zolang de firma Zeilmaker tenminste op de steun van Rini en Eef, de grote stimulators achter deze parade kunnen rekenen.

 

  Met dank aan de familie Zeilmaker voor de info.

         
Leen Bakker


Geplaatst door L.J.A.Bakker Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten