zaterdag 21 mei 2016

Wie, Wat, Waar: Fietsende jongedames


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Een mooie foto van fietsende jongedames. De foto moet rond 1920 gemaakt zijn. De linker drie dames zijn ons onbekend. Daarnaast staan Pietje Hornsveld, Wilhelmina van Asselt, Alie van Maanen en dan achterop een jong Hongaars meisje genaamt Buske. Dat Hongaarse meisje is waarschijnlijk een vluchtelinge geweest. In die jaren kwamen zo'n 150.000 Hongaarse kinderen naar Nederland om een paar maanden aan te sterken van de ellendige tijd die ze in hun thuisland hadden gehad. Buske was waarschijnlijk één van die meisjes. 
Wie kent de drie onbekende dames, en wie kan meer vertellen over het Hongaarse meisje?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten