zaterdag 7 mei 2016

Wie, Wat, Waar: Boter, Kaas en Eierenhandel J. Schouten Padangstraat


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Deze foto is gemaakt in de Padangstraat in Baarn. Het huisnummer is 38, zoals te zien is op de foto. Boven de deur een bordje met "Boter Kaas en Eierenhandel, J. Schouten". Wie kan ons meer vertellen over deze foto en de personen die erop afgebeeld staan?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!

Update 8-5-2016: Al op de dag van publicatie werden we gebeld door mevr. D. van Boeijen-Breunesse uit Borne. Zij herkende op de foto haar oom Jacob (Jaap) Schouten (1900-1960), zoon van Wouter Schouten en Jannetje Meerding. Op de foto is hij links onderaan te zien. Zijn echtgenote Elisabeth (Bets) Boes (1892-1957) staat voor de deurpost, de vrouw met bril. Daarvoor het meisje, dochter, Annetje Schouten (1927-2013). Helemaal links staat Hendrika (Riek) Schouten, zus van Jaap. Zij is geboren in 1902 en was getrouwd met Jan Stolk. Mogelijk is Jan Stolk de man naast haar. Helemaal rechts staat Catharina Elisabeth (Trijntje) Boes, een zus van Bets.
Vandaag ontvingen we ook nog een mailtje van dhr. F.J. Dekker. Hij is een zoon van het meisje Annetje Schouten en bevestigde de namen ook nog eens.RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten