zaterdag 11 juni 2016

Wie, Wat, Waar: Een marschlied voor BG&SV


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Dit is heel bijzonder. Een marslied geschreven voor de Baarnsche Gynmastiek- en Schermvereniging (BG&SV), met tekst van T. Pluim en muziek van J.H. van Dapperen. Deze beide heren waren geen onbekenden in Baarn. Teunis Pluim was hoofd van de Westerschool en we kennen allemaal het boek "Uit de geschiedenis van Baarn", een standaardwerk over de geschiedenis van Baarn, van zijn hand. Jan Hendrik van Dapperen was dirigent (ook wel directeur genoemd) van Crescendo. Die vereniging bestaat nog steeds in Baarn.

Pluim overleed al in 1931, dus dit stuk moet van voor dat jaar zijn. We mogen aannemen dat het stuk voor een bijzondere gelegenheid geschreven is, had de vereniging een jubileum? Schreven Pluim en Van Dapperen wel vaker dit soort muziekstukken?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten