donderdag 16 juni 2016

''Zeilmaker Mode'' gaat sluiten

Dhr. en Mevr. Zeilmaker

Het gerenommeerde Baarnse Stoffenhuis van de familie Zeilmaker heeft plannen om haar activiteiten aan de Laanstraat stop te zetten (1985). Voor de vele Baarnaars en ook mensen uit de ons omringende plaatsen zal deze mededeling een grote teleurstelling zijn. Zij zullen zich afvragen waar moet ik nu heen. Voor alle problemen en adviezen en nog veel meer kon men altijd bij Zeilmaker Mode terecht.

Enkele jaren geleden vond de heer Zeilmaker een alternatief en stopte zijn activiteiten in het modehuis, en liet de zaak over aan zijn vrouw plus drie verkoopsters. De nu bijna 62 jarige Zeilmaker wilde het bedrijf in de Laanstraat langzamerhand afbouwen. Zijn vrouw loopt tenslotte ook al tegen de zestig, zodat meer rust zeker op z'n plaats zou zijn.

Gedurende de afgelopen jaren kon helaas geen geschikte opvolger voor de winkel gevonden worden. Mede gezien de overbewinkeling in Baarn waren er geen geïnteresseerden om het bedrijf op de zelfde voet voort te zetten. Nu zich wel een koper uit een andere sector heeft aangediend heeft de heer Zeilmaker besloten begin volgend jaar definitief een streep onder de modeaktiviteiten te zetten.

Dit besluit zal voor menigeen hard aankomen. Voor Baarn zal het dan ook een leegte achterlaten van een bedrijf dat bijna 65 jaar bestaat, en waarvan de laatste 25 jaar door de familie Zeilmaker zijn gerund. Deze familie heeft onder haar cliënteel veel goodwill gekweekt, mede onder de vele koren en verenigingen uit Baarn en omtrek die door de Zeilmakers zijn aangekleed.

60 jarig bestaan 1981Fa zeilmaker rond 1965 Met dank aan de familie Zeilmaker voor de info.

 

 


         
Leen Bakker


Geplaatst door L.J.A.Bakker 


 

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter  

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten