zaterdag 26 mei 2018

Wie, wat, waar: Kreymborg


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groenegraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.


De villa op deze foto, genaamd Boschrand, stond vroeger aan het begin van de Kettingweg, vlakbij de Stationsweg. Bewoner van deze villa was Anton Kreymborg. Zijn naam zal u beslist bekend voorkomen. Kreymborg was één van de drie broers die twee eeuwen geleden uit Duitsland naar Nederland kwamen en hier een confectiebedrijf oprichtten. Kreymborg werd een bekende naam. Het werd net als C&A en Vroom & Dreesman een grote keten. Het bedrijf werd in 1976 overgenomen door V&D.
Anton Kreymborg woonde de laatste jaren van zijn leven in Baarn. Hij was onder andere actief in de tuinbouwvereniging Floralia. Helaas hebben we van Anton Kreymborg helemaal geen portretfoto. Er bestaat een foto waar hij (heel klein) afgebeeld staat op een groepsfoto van de leden van Floralia en een foto van een borstbeeld dat ooit van hem gemaakt is. Best vreemd dat er helemaal geen foto te vinden is van zo'n bekende man. Via deze oproep hopen we aan een portretfoto te komen.

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten