woensdag 30 januari 2013

Testers gezocht, meld u aan!

U weet allemaal wat er op onze site te vinden is. Geschiedenis, geschiedenis, geschiedenis. Van Baarn natuurlijk. Maar dat we het verleden in beeld brengen, wil niet zeggen dat we in het verleden zijn blijven hangen. Nee hoor, in tegendeel. Natuurlijk, internet is een modern medium, bij uitstek geschikt om informatie wereldkundig te maken. Informatie en beeldmateriaal ligt voor het grijpen, ook op onze site.

Zou zou de app er uit kunnen zien.

Maar het is nog niet genoeg. Er moet meer gebeuren. Enige tijd geleden ben ik benaderd door Harald van der Sluijs van Linkin' Locals. Hij schreef me dat hij een idee had waarbij het beeldmateriaal en de informatie van Groenegraf.nl een nieuwe dimensie zou kunnen krijgen. Natuurlijk was ik nieuwsgierig geworden, dus een afspaak was snel gemaakt.

Harald van der Sluijs is specialist in local marketing. Hij zoekt onder andere manieren om locale ondernemers te helpen om potentiele klanten naar hun winkels en etablissementen te trekken. Een commerciëel verhaal dus, maar wel met een prachtige keerzijde. Dit is zijn idee:

Toeristen en dagjesmensen die Baarn bezoeken zijn vaak in Baarn om de grote trekpleisters te bezoeken. Denk daarbij aan paleis Soestdijk, Lage Vuursche, de Baarnse Bossen, afijn, u kent de trekpleisters. Hoe mooi zou het zijn om die bezoekers ook richting centrum Baarn te lokken door mooie wandel- en fietstochten aan te bieden.

Ik hoor u al denken, dat is niets nieuws, maar wacht even, hiermee is het nog niet klaar. Het idee is om een app voor smartphone of tablet te ontwikkelen waarmee informatie en beeldmateriaal bekeken kan worden over interessante punten die men tegenkomt tijdens deze routes. Komt men langs het station van Baarn, dan kan de smartphone of tablet naar het station gericht worden en op het beeldscherm worden mooie oude foto's van het station getoond en er wordt (gesproken) informatie gegeven over de geschiedenis van het station. Zo worden de bezoekers door Baarn geleid en natuurlijk ook naar ons mooie centrum. Winkeliers en uitspanningen kunnen dan leuke aanbiedingen via de app plaatsen, bijvoorbeeld een tweede bakje koffie gratis. Een extra stimulance om lekker in Baarn te komen winkelen.

Onze collectie oud beeldmateriaal is bijna onuitputtelijk, dus het aanbieden van informatie en beeldmateriaal is daarmee gewaarborgd. We zijn nu nog op zoek naar winkeliers en uitbaters van uitspanningen in Baarn die hier ook warm voor lopen en mee willen denken over de ontwikkeling van dit idee. 

Intussen zitten we niet stil. Er wordt al gewerkt aan een testversie van deze app. Natuurlijk moet dit alles uitgebreid getest worden. Daarvoor zoeken we vrijwilligers. Vindt u het leuk om dit eens uit te proberen en te testen, laat het ons weten. U ontvangt dan bericht zodra getest kan worden en we hopen dat we dit idee daaarna zo spoedig mogelijk kunnen realiseren.

Bent u geïnteresseerd, stuur ons dan een mailtje: groenegraf.baarn@gmail.com.

Wilt u meer weten over Linkin' Locals en Harald van der Sluijs, dan kunt hier de website bezoeken: www.linkinlocals.nl.

U merkt het al. Ik ben razend enthousiast over dit idee. Volgens mij is dit een prachtig manier om ons mooie Baarn te promoten en de geschiedenis van Baarn en zijn bewoners nog mooier in beeld te brengen. We zijn benieuwd wat u van dit idee vindt. Laat het ons weten!

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

3 opmerkingen:

 1. Hoi Eric,

  Count me in!

  Groet,
  Tino

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heer van der Ent,
  hierbij meld ik mij aan om te helpen "testen".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel voor uw aanmelding, maar het testen heeft ongeveer twee uur geleden plaatsgevonden.

   Verwijderen