maandag 8 april 2013

Tekening van Jim Frater, wie herkent dit meisje?

M. Hilhorst, Baarn 1945
getekend door J. Frater.
James William (Jim) Frater was aquarellist, beeldhouwer, pastellist, pentekenaar, schilder. De schilder-beeldhouwer Jim Frater logeerde vanaf 1904 de zomermaanden in Domburg. Hij was in Vlissingen geboren als zoon van een Engelse predikant, bracht zijn jeugd in België door en kreeg zijn opleiding onder meer aan de Ecole des Beaux-Arts in Brussel (1903-1905) en Parijs (1906). Hij schilderde vooral stadsgezichten, figuren en landschappen. Kreeg les van o.a. Ferdinand Hart Nibbrig. In Domburg van Jan Toorop. Hij stierf op 31 mei 1969 in Baarn en werd op de nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan begraven.

De heer G. Brouwer uit Baarn stuurde me een foto van een mooie tekening van Jim Frater, gemaakt in 1945. Op de tekening staat vermeld dat het meisje M. Hilhorst heet en dat het in Baarn getekend is.

Wie herkent dit meisje? Het zou leuk zijn als we de afgebeelde jongedame blij zouden kunnen maken met deze tekening. Naar schatting zou dit meisje nu ruim tachtig jaar oud moeten zijn.Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten