maandag 13 mei 2013

De jongens van de Oosterhei

Wat een mooi plaatje is dit, en wat geeft het het tijdsbeeld mooi weer. Dit keer een groep jongens van de Oosterhei in Baarn. Blijkbaar zijn ze klaar om een potje te voetballen.


De enige jongen die herkend is op deze foto is de lange jongen, midden achteraan. Dat is namelijk Christiaan Theodorus Scholten, geboren 27 december 1919. Ik schat hem op deze foto zo'n twaalf jaar oud, dat zou dus betekenen dat de foto rond 1931 gemaakt zou moeten zijn.

Chris Scholten zou later een zeer actief lid van BVV Baarn worden, altijd betrokken gebleven bij het voetballen. Velen zullen zich hem nog herinneren als terreinbaas bij BVV Baarn in later jaren.

Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd of iemand nog meer personen herkent. Als u op de foto klikt verschijnt de foto nogmaals, maar dan zijn de personen genummerd. Help mee de personen te identificeren!

Met dank aan mevr. T. Meijer-Scholten uit Soest voor de leuke foto.

Update 14-05-2013
Dhr. D.H. Werner uit Culemborg, oud Baarnaar herkende een paar van de 'smoeltjes', maar kon er geen namen aan hangen, behalve de tweede jongen op de middelste rij, dat zou een jongen van Gerritse moeten zijn.

Update 16-05-2013
Mevr. L. Kuizinga tipte ons dat deze foto ook in het digitale fotoarchief van de Historische Kring Baerne is te vinden met daarbij de volgende tekst:

Voetbalclub De Hei, v.l.n.r.:
A. Kieft, H. Hornsveld, C. Scholten, G. Radstok, G Burgwal, J. van Rees, J. Gerritsen, H. Broerze, P. Scholten, met pet J. van Nieuwenhuizen en J. v.d. Berg.

Hiermee zijn de namen van Chris Scholten en J. Gerritsen bevestigd. Met de hulp van deze namen moet het toch mogelijk zijn om de exacte identiteit van alle personen te kunnen achterhalen.


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen