donderdag 6 februari 2014

Ben van Oostveen en de Baarnsche Motorclub


Baarnsche Motor Club


Ben van Oostveen in 1950
Dit verhaal gaat over Bernardus Johannes (Ben) van Oostveen. Ben is geboren op 9 juni 1922 en is de zoon van Marinus van Oostveen en Johanna Allegonda Segenhout. Ben is de kleinzoon van Bernardus Johannes van Oostveen en Christina Francisca van den Bergh.


Nel rechts in 2005 naast haar zus Jans


Ben is in het huwelijk getreden met Jantje Petronella Cornelia (Nel) Beerschooten en is een dochter van Leendert Johannes Beerschooten en Willemijntje Overeem.  Nel is de kleindochter van Willem Beerschooten en Ploontje de Witte. Samen kregen Ben en Nel op 16 april 1951 hun dochter Bea.


Hotel Restaurant Astoria in Baarn
Ben nam in 1956 Hotel - Restaurant Astoria, gelegen aan de Oranjestraat 8, over van zijn vader Marinus van Oostveen.
Astoria was goed voor een persoonlijk kopje koffie of een borrel tot aan gezelschappen van 400 personen toe. Vandaar dat er regelmatig touringcarbussen vol voor de deur stonden.
Het overlijden van Ben en Nel van Oostveen

Ben is overleden op 29 januari 1990 in Heetveld gemeente Vollenhove en Nel is overleden op 13 maart 2009 ook in Heetveld. Ben en Nel waren mijn Oom en Tante waar ik heel veel respect voor had.


De Baarnsche Motorclub

Rond 1948 ontstond de Baarnsche Motorclub. Bestuursleden in 1950 waren, Joop Jurriëns, Frans Kotten, Co van Amerongen en Ben van Oostveen.

Dit blijkt uit het hier links staande bedankje na de Domeinrit in augustus in 1950, Ter waardering voor de prestatie tijdens het noodweer.

Een tekening van een motorrijder rijdend door plassen in de regen is erop afgebeeld.De Baarnsche Motorclub in de jaren rond 1950
Hier boven ziet u de leden van de Baarnsche Motorclub. Van links naar rechts zijn dit Ben van Oostveen, Nick Heesemans, Joop Sleeboom, Joop Jurriens, Frans Kotten en Teus Bos.

Ben van Oostveen en Arie van 't Riet
rechts Ben van Oostveenvan links naar rechts met motorbril Frans Kotten, Nick Heesemans, Hennie van Klingeren, Gerrie Heesemans, Joop Sleeboom en Nel van Oostveen,gehurkt naast de motor zijn Annie en Joop Jurriens

 
Een familiefoto bij de motor van Ben

Lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging
van Ben van Oostveen van 1 april 1950 tot 31 maart 1951

 

Een stil einde van de Baarnsche Motorclub

De Baarnsche Motorclub stierf een stille dood midden jaren zestig.

Op zoek naar informatie 

We zijn dus op zoek naar meer informatie over de eerste jaren van de Baarnsche Motorclub. Wie kan ons meer vertellen? Wie waren er lid van die club? Wie heeft nog oude foto's, krantenartikelen of ander beeldmateriaal dat betrekking heeft op deze vereniging? Neemt u alstublieft contact op met Els Wortel: Tel: 035-5313971, email ecmwortel@hotmail.nl.

Natuurlijk willen we zelf ook graag op de hoogte blijven, dus wilt u ons ook informeren? Email: groenegraf.baarn@gmail.com.
 

Verdere informatie over Astoria en de BMC

Wilt u meer informatie over Astoria en BMV Exelsior ? Klik dan hier
Wilt u meer informatie over over de Baarnsche Motorclub (BMC) ? Klik dan hier

 Leen Bakker
Geplaatst door L.J.A.Bakker

http://knipselsuitkranten.nl

http://www.grijsvuur.nl

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten