zondag 2 februari 2014

Bloemist Oosterbroek maakt een bruidsboeket voor Ben Boterenbrood

Ben Boterenbrood en Judith van Keulen op hun huwelijksdag
We schrijven 15 augustus 1960. Voor Bernhard (Ben) Boterenbrood (*1937) en Judith van Keulen (*1938) waarschijnlijk één van de gelukkigste dagen in hun leven. Ben, zoon van Arend Boterenbrood en Johanna Westerink trouwt die dag met Judith. Een feest met alles erop en eraan, het burgerlijk huwelijk op het gemeentehuis in Baarn, kerkelijk huwelijk in de Pauluskerk op de Brink en tot slot een mooi feest in Astoria aan de Oranjestraat in Baarn.

Natuurlijk mag op die dag een mooi bruidsboeket niet ontbreken en het bruidspaar kiest ervoor om het boeket te laten maken door bloemist Anthonie Jan (Anton) Oosterbroek aan de Eemnesserweg 78 in Baarn.

Het bruidsboeket van Ben en Judith Boterenbrood, gemaakt door bloemist Anton Oosterbroek


Een jonge Anton Oosterbroek
(1899-1973) op school
Het maken van het bruidsboeket kon je wel overlaten aan Anton Oosterbroek. Hij had daar immers ruime ervaring mee. Al jarenlang dreef hij zijn bloemenwinkel aan de Eemnesserweg. Anthonie Jan Oosterbroek werd op 24 mei 1899 in Baarn geboren als zoon van Aart Johannes Oosterbroek en Adriana de Winter.
Anton wist al jong dat hij met bloemen en planten bezig wilde zijn. Hij begon zijn carriere als tuinknecht en korte tijd later had hij zijn eigen bloemenwinkel. Òp 4 december 1929 trouwde hij met de Utrechtse Clasina Elisabeth (Sientje) Rodrigo, dochter van Arie Hendricus Rodrigo en Clasina Elisabet Croes. Het echtpaar vestigde zich in Baarn waar hun drie zoons Aart Johannes (1931-2002), Arie Hendrikus (1933-1999) en Anthonie Jan (*1933) geboren werden.

Het gezin van Anthonie Jan Oosterbroek en Clasina Elisabeth Rodrigo. De twee kinderen zijn de oudste zoons Aart en Arie.
Rechts staat Aaltje Oosterbroek, zus van Anthonie Jan Oosterbroek.


Anthonie Jan Oosterbroek stierf op 9 juli 1973. Hij werd begraven op de nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan in Baarn. Vijf jaar later, op 14 maart 1978, stierf ook zijn echtgenote Sientje. Zij werd in hetzelfde graf te rusten gelegd.

Anton Oosterbroek op zijn kwekerij aan de Eemnesserweg

Ben en Judith Boterenbrood-Van Keulen in 2009
En hoe is het nu met het echtpaar Boterenbrood - Van Keulen afgelopen? In 1965 emigreerden Ben en Judith Boterenbrood met hun kinderen Arnold en Marjan naar Amerika. Een jaar later werd daar hun jongste zoon Peter geboren. In 2010 vierde het echtpaar hun gouden huwelijk. Ze zijn nog altijd bevriend met Ton Oosterbroek, zoon van 'onze' bloemist en zijn echtgenote Willy, die nog steeds in Baarn wonen.


Eric van der Ent
Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

2 opmerkingen: