vrijdag 15 januari 2016

Het verhaal van...

door Eric van der Ent

De oplettende bezoeker van onze website heeft het ongetwijfeld al gemerkt. We hebben op 1 januari 2016 (stilletjes) een nieuwe functionaliteit op de site geïntroduceerd:In onze database met gegevens van personen begraven in het Eemland zijn nu bijna 23.000 personen te vinden. Met uw hulp en uiteraard met de hulp van onze vrijwilligers hebben we die gegevens enorm kunnen uitbreiden. Niet alleen in kwantiteit, maar vooral ook in kwaliteit. Elke persoon heeft zijn of haar eigen verhaal. Op onze site zijn talloze mogelijkheden te vinden om ons informatie, verhalen, wetenswaardigheden en genealogische informatie van deze personen te sturen. U doet dat gelukkig massaal. Dit heeft geresulteerd in een site boordevol met oude verhalen over Barinezen, een beeldbank vol oude foto's van Eemlanders, oud-nieuws berichten uit lokale kranten, oude adresboeken en een enorme hoeveelheid genealogische gegevens.

Al die informatie is verspreid over onze site te vinden, maar nu hebben we een manier gevonden om de informatie over een persoon op één pagina samen te voegen. Van elke persoon in onze database begraafplaatsen is nu een pagina gemaakt waarop alle door ons verzamelde informatie en beeldmateriaal eenvoudig is te bekijken. Genealogische informatie, wetenswaardigheden, oude verhalen, beeldmateriaal, gegevens uit oude adresboeken, nieuwsberichten uit geboorte- en overlijdensjaren van de betreffende persoon. U vindt het allemaal bij elkaar op één pagina.Hoe vindt u deze pagina's?

Heel eenvoudig. Bij elke persoon die u in de database begraafplaatsen vindt is een link op de betreffende pagina te vinden. Deze link ziet er zo uit:


De zoekmachine om personen in deze database te vinden vindt u hier: klik hier
Na het vinden van de gezochte persoon klikt u op de link "Het verhaal van...". Zo komt u op de pagina van de betreffende persoon.

Ook vanuit beeldbank personen kunt u via zo'n link naar deze persoonlijke pagina's navigeren:Onder elke foto in de beeldbank staan de namen van de afgebeelde personen vermeld. Indien er een persoonlijke pagina over die personen bestaat, dan is ook daar die link naar die pagina te vinden.
Wilt u zoeken in de beeldbank personen? Klik hier

Wilt u eens een voorbeeld van zo'n persoonlijke pagina bekijken?

Klik dan eens op deze link: http://groenegraf.nl/hetverhaalvan.php?id=7784
U komt dan op de persoonlijke pagina van mijn overgrootvader Teunis Koenen. Zo krijgt u een aardig beeld van hoe zo'n pagina opgebouwd is.
Van de ene persoon is natuurlijk meer te vinden dan van de andere. Probeer uw oude familieleden eens te vinden en kijk wat we u kunnen bieden. Is er te weinig te vinden naar uw smaak? Op dezelfde pagina wordt u de mogelijkheid geboden om ons aanvullende informatie en beeldmateriaal te sturen. Maakt u daarvan vooral gebruik. Hoe meer informatie en beeldmateriaal er te vinden is, hoe leuker het wordt.

Veel plezier met deze nieuwe functionaliteit op onze site!


Eric van der Ent


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten