zaterdag 9 januari 2016

Wie, Wat, Waar? Brandweer Baarn, ingebruikname ladderwagen


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.


Op deze foto staat het korps van de Brandweer Baarn. De foto is gemaakt ter ere van het in gebruik nemen van de mechanische ladder. In die tijd was Jacobus Johannes Diekman directeur van gemeentewerken en opperbrandmeester. Vrijwel zeker staat hij op deze foto, want deze foto is afkomstig van de familie Diekman. U ziet twee personen in burger op deze foto, de rechter is waarschijnlijk Dhr. Diekman. De foto is genomen op de Eemnesserweg in Baarn, naast de Julianaschool. Het pand achter deze heren is De Vlint. Dit pand staat er nog op Eemnesserweg 28. De villa daar weer achter is reeds lang verdwenen. Eerst kwam de Raiffaissenbank (later Rabobank) op die plek, maar ook die is inmiddels gesloopt. Nu staan er twee moderne kantoorpanden waarin ook weer de Rabobank gevestigd is. De brandweerauto zelf bestaat overigens nog steeds. Destijds stond de auto geparkeerd bij garage Messing. De chauffeur is Karel Jansen, garagechef bij Messing. Ook Berend Roelof van Hornsveld die direct naast de auto staat werkte bij Messing. We zijn benieuwd of u kunt vertellen wie de overige personen op de foto zijn.

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen