zaterdag 23 januari 2016

Wie, Wat, Waar? Jan van de Pol en Tonny de Vries


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.











Dit zijn accordeonist Johannes Gerrit (Jan) van de Pol en drummer Tonny de Vries. Het duo heeft jarenlang samen muziek gemaakt in Baarn en omgeving. Wie Tonny de Vries precies is, is ons nog niet duidelijk maar mevr. Carla van de Pol uit Baarn, dochter van deze accordeonist kon ons het volgende vertellen: Tonny de Vries kwam oorspronkelijke uit de achterhoek en woonde in de Dijkweg in Baarn, destijds in een huisje van de fam. Tuel. Die hadden een kruidenierswinkeltje op de hoek Dijkweg/Zandvoortweg waar daarna Van Dam zat en daarna Van Beest. Hij goochelde en deed slagwerk op feestjes en partijtjes en was overdag een soort loopjongen (bestellingen wegbrengen) voor de fa. Wijnja een dure porselein en serviezenwinkel in de Laanstraat. Wie kan ons meer vertellen over Tonny de Vries? 

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!




RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter