zondag 28 februari 2016

Vele handen maken licht werk, help ook mee!door Eric van der Ent

Al enige tijd hebben we op onze site het "Samenwerkingsproject", digitaliseren van grafmonumenten in het Eemland. Bezoekers van onze site kunnen helpen met het overtypen van gegevens op grafmonumenten. En ze doen dat vanuit hun luie stoel thuis. Op onze site krijgt u willekeurige foto's van grafmonumenten voorgeschoteld en u vult in de tabel ernaast in welke gegevens u op het monument ziet. Zo worden in korte tijd honderden monumenten gedigitaliseerd.
Naast het invoeren van gegevens die op het monument staan wordt u ook aangespoord om meer gegevens te verzamelen. Kunt u bijvoorbeeld achterhalen wie de ouders van de betreffende persoon zijn? Met wie was hij of zij gehuwd? Wat kunt u nog meer vertellen over deze persoon?

U vult uitsluitend in wat u weet, of wat u kunt achterhalen. Hebben andere bezoekers al gegevens ingevoerd? Dan controleert u of deze gegevens juist zijn ingevoerd, zonodig corrigeert u deze. Zodra de gegevens van een monument grotendeels zijn ingevoerd zal één van onze vaste vrijwilligers de gegevens nog eens controleren voordat deze online beschikbaar worden.

U kunt hier volledig anoniem aan meewerken. U hoeft zich niet eerst aan te melden (mag wel natuurlijk). Heeft u er geen zin meer in? Geen probleem, dan houdt u er mee op. Vindt u het leuk om te doen, en kent u andere mensen die dit leuk zouden vinden? Laat ze dan meedoen! Hoe meer mensen meehelpen, des te sneller kunnen we weer gegevens voor onze bezoekers beschikbaar maken.

Helpt u ook mee?
Er staan nu een paar honderd grafmonumenten van de Noorderbegraafplaats Hilversum voor u klaar. (Okay, net geen Eemland, maar toch wel vlakbij).

U kunt helpen via onderstaande link:

http://groenegraf.nl/samenwerken.php

Doen hoor! En vraag of uw vrienden en kennissen ook willen helpen.
Heeft u tijd over? Dan hebben we nog veel meer klusjes die voor ons geklaard zouden kunnen worden.
Mail ons voor meer gegevens.

Alvast bedankt voor uw hulp.

Eric van der Ent
Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig initiatief, zeker ook omdat dit inderdaad thuis vanuit de luie stoel kan! Op het werk werken we ook met cloud en als iemand thuis wil werken (voor kinderen of ziekte etc) dan is dit gewoon mogelijk! Komen er binnenkort andere projecten waar men aan mee kan werken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Michael, bedankt voor je berichtje. Op dit moment zoeken we vrijwilligers die oude foto's van middenstanders die op de cloud server staan willen verwerken in onze beeldbank op de website.

      Verwijderen