dinsdag 1 maart 2016

Expositie 100 jaar Cantonspark

Van 19 februari tot en met 20 maart organiseert de Stichting Vrienden van het Cantonspark een expositie t.g.v.100 jaar Cantonspark.
Op 19 februari 2016 werd door de burgemeester van Baarn de expositie in de Wintertuin geopend. Deze opening werd bijgewoond door vele gasten en donateurs.
Op deze expositie zullen beelden te zien zijn van de verschillende fasen van park en Wintertuin, uit de tijd van August Janssen, de tijd van de Hortus Botanicus, de huidige stand van zaken en onze visie voor de toekomst. Ook wordt er aandacht besteedt aan de maatschappelijke en sociale betekenis van park en Wintertuin, in de vorm van foto’s en verhalen die door verschillende Baarnaars ingestuurd zijn.Gedurende de expositie, die voor het publiek vanaf 20 februari op vrijdag, zaterdag en zondag in de Wintertuin toegankelijk is, zullen er lezingen gehouden worden:

zaterdag 27 februari om 13.30 uur: (heeft reeds plaatsgevonden)
“Vier seizoenen in het Cantonspark” door . G.H. Sijbolts, medewerker Botanische Tuinen (1967-1986)

zondag 6 maart om 15:00 uur: 
"Wat is een Wintertuin" door Renske Ek, conservator Tuinen bij Paleis het Loo en secretaris Stichting Nationale Plantencollecties

zondag 13 maart om 15:00 uur: 
“De toekomst van het Cantonspark” door voorzitter Angelique Bosch van Drakestein.

Het park is gelegen aan de Faas Eliaslaan te Baarn en is open van 8.00 tot 20.00 uur. Voor een routebeschrijving klik hier.

Meer informatie vindt u op http://www.cantonspark.nl

Of volg Stiching Vrienden van het Cantonspark op facebook.

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten