zaterdag 9 juli 2016

Wie, Wat, Waar: Oude automobielen in Baarn


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Van de allereerste automobielen is nog steeds goed te achterhalen welke autobezitters er bij de eerste auto's hoorden. Zo ook van de eerste auto's in Baarn. Toen de eerste kentekens uitgegeven werden, werd gewoon gekozen voor een oplopend nummer, te beginnen bij 1. De auto op boven afgebeelde foto heeft kenteken 421 en was eigendom van de familie Wurfbain. Deze familie kwam uit Amsterdam maar was regelmatig op bezoek in Baarn. Dit karretje was dus vaak in Baarn te zien. Wat moeten de oude Baarnaars destijds vreemd opgekeken hebben als zo'n auto het dorp kwam binnen rijden.
Vanaf 1906 werden kentekens op een andere manier vastgesteld. Elke provincie kreeg een eigen letter en daarachter een opvolgend nummer. Voor de provincie Utrecht was dat de letter L.
We zijn op zoek naar oude foto's van auto's die eigendom waren van Baarnaars. Foto's van auto's met een kenteken zonder letter of met de letter L. Het mooist is het als u ons ook kunt vertellen van wie de betreffende auto is. Helpt u mee?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter