donderdag 30 november 2017

Schoolstraat Baarn, toen en nu (deel 2)

Naar aanleiding van het stukje over de Schoolstraat in Baarn, toen en nu, kregen we een leuke foto toegestuurd van Sándor Góra uit Vlaardingen. Hij stuurde me een foto van zijn lieve moeder Gijsbertha Koffrie. Links een foto gemaakt op 3 augustus 1941 en rechts op 16 juli 2010.
 
 
 
  Gijsbertha Koffrie, foto gemaakt voor de woning aan Schoolstraat 21 in Baarn
  
  Gijsbertha Koffrie en Sándor Góra tijdens het
vijftig jarige huwelijksfeest van Heimen Martensen
en Feijtje Hornsveld.
Even Gijsbertha Koffrie voorstellen: Gijsbertha (Bep) Koffrie is geboren op 26-10-1917 in Baarn, dochter van Frans Koffrie en Johanna Helena Gorter. Bep trouwde, 28 jaar oud, op 05-12-1945 in Amsterdam met Sanyika (Sándor) Góra, 28 jaar oud. Sándor is geboren op 27-08-1917 in Balatonboglär - Hongarije, pleegzoon van Heimen Martensen en Feijtje Hornsveld. Sándor is overleden op 20-10-1993 in Eindhoven, 76 jaar oud. Hij is gecremeerd in Helmond.
 
De dame op deze foto zal dus deze maand 95 (!) jaar oud worden. 
  De woning aan de Schoolstraat anno 2012

De echtgenoot van Gijsbertha was dus Sanyika (Sándor) Góra uit Hongarije. Deze Sándor is opgegroeid in de woning waar Gijsbertha op de foto voor staat, bij zijn pleegouders Heimen Martensen en Feijtje Hornsveld.  Sándor was niet het enige pleegkind in het gezin Martensen. Andere pleegkinderen waren Diena, Bep, Henk en Johanna Aleida van Dijk. Pleegvader Heimen was huisschilder. 

 
  Heimen Martensen, met de baard en rechts zijn echtgenote Feijtje Hornsveld. Vooraan, de jonge knaap, pleegzoon Sándor Góra en achteraan pleegdochters Bep en Diena van Dijk.  Hierboven de metamorfose van de woning


Dit verhaal is eerder in 2012 gepubliceerd op onze eigen website.


Geplaatst door L.J.A.Bakker
http://www.grijsvuur.nl

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter  

Kom in actie en deel ook uw Baarnse herinneringen op Groenegraf.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten