zaterdag 18 november 2017

Wie, Wat, Waar: De Bierhal, Stationsplein Baarn


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Jaren geleden stond aan het Stationsplein in Baarn, vlakbij het spoor en het station de "Bierhal". De Bierhal werd gebruikt als stationsrestauratie waar reizigers iets konden nuttigen terwijl ze wachtten op de trein. Op de eerste verdieping van het station zelf was nog een overdekt terras te vinden. De obers liepen bij mooi weer continue heen en weer tussen de Bierhal en het overdekt terras waarbij ze ook nog telkens een trap moesten beklimmen.
Van het station en de bierhal zijn prachtige foto's en ansichtkaarten te vinden, maar van het interieur van de bierhal is ons niets bekend. Hoe zag het er van binnen uit? Wie waren de uitbaters? Wanneer is het precies gebouwd en gesloopt?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!

De uitzendingen van RTV Baarn zijn te zien via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook

Ook via Xs4all en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 626 en via XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte, Lybrandt en Telfort met de zwarte afstandsbediening op kanaal 2125.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn-verhalen?
Kom in actie en deel ook uw herinneringen op Groenegraf.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten